Motoerit: Heb ik een paspoort nodig of identiteitskaart nodig?

Gewijzigd op Mon, 09 Oct 2023 om 10:08 AM

Je dient voor al onze reizen in het bezit te zijn van een geldig paspoort en/of ID-kaart. Vraag bij boeking na wat voor jouw reis van toepassing is. Reizigers die niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezitten, dienen bij hun ambassade of consulaat te informeren naar de benodigde grensdocumenten. Je dient altijd zelf zorg te dragen dat je in het bezit bent van de juiste reisdocumenten.

Voor reizen naar Groot-BrittanniĆ« (inclusief Noord-Ierland en Kanaaleilanden) is een internationaal paspoort verplicht. Update september 2023: de verwachting is dat EU-inwoners vanaf herfst/winter 2024 een ETA (een visum waiver) nodig hebben om in te kunnen reizen. Op deze website kan je hier meer over lezen.